miercuri, 18 martie 2009

Ne putem ruga permanent in lume?

"As zice ca nu. Tot indemnul dat de Hristos este cu neputinta omului a-l implini. Mantuirea nu este cu putinta omului, dar "ce este cu neputinta la om este cu putinta la Dumnezeu". Va spun lucrurile acestea , intrucat de multe ori ne smintim cand vedem cat de grea este rugaciunea, facerea de bine oarecare. Subliniez: nu este greu, este cu neputinta. Si cred ca, daca il intelegeti in profunzimea si adevarul lui, acest cuvant o sa va mangaie, in loc sa va deznadajduiasca.
Insa datoria noastra este sa cautam catre Dumnezeu. Si Dumnezeu face in noi ceea ce noua ne este cu neputinta. Din fiecare clipa trebuie sa facem o legatura cu Dumnezeu, daca nu traieste in sufletul nostru rugaciunea cea neintrerupta, darul Duhului Sfant. V-as spune un lucru important. Uneori cugetam, poate cu frica, la cele ce vor fi, si mai ales, la moartea care ne asteapta pe fiecare. Binecuvantati aceste momente de pe acum. Asa fac si eu: "Doamne, nu stiu ce o sa fie pana la moarte, dar pana atunci, izbaveste-ma de cel rau, ca Tu, daca ma lasi pe mine singur, stii ce am sa fac, ca acum am inteles si eu". (Monahul Rafail Noica)

Sursa "Celalat Noica. Marturii ale monahului Rafail Noica insotite de cateva cuvinte de folos ale Parintelui Symeon", Editura Anastasia, 2002.

Niciun comentariu: