miercuri, 30 septembrie 2009

Manastirea Sihastria Putnei

In aceasta vara, desi am fost foarte ocupata cu invatatul, ne-am facut timp intr-un weekend sa ajungem si la Manastirea Sihastria Putnei.
Aceasta se afla la vreo 5 km de Manastirea Putna, accesul facandu-se pe un drum forestier pietruit cam putin prietenos cu masinile.
Nu este prima data cand ajungem acolo, prima data fiind in anul 2007, iar de aceasta manastire ma simt legata intr-un mod deosebit (cred cu tarie ca datorita rugaciunilor facute de catre sfintii parinti ai acestui lacas am fost binecuvantati de Dumnezeu cu minunea noastra de copil).
Este un loc minunat, in mijlocul padurii, iar peisajul este mirific.

Pentru mai multe detalii privind istoricul si activitatea manastirii puteti accesa site-ul acesteia: www.sihastriaputnei.ro

Iata si o parte din pozele facute de sotul meu:















luni, 28 septembrie 2009

Supa crema de dovleac

Dragi mamici, nu-i asa ca uneori nu stiti cum sa mai diversificati mancarea puilor vostri? Asa patesc si eu si astfel ajung sa caut tot felul de retete pentru a introduce si alte legume.
In cele din urma am ajuns la dovleac, pe care eu il foloseam doar la placinta. Dar ce ziceti de o supa crema de dovleac, numai buna pentru bebelusii nostri. Mai ales ca in curand pietele vor fi invadate de aceste fructe sau legume (nu sunt sigura!).

Iata ce contine dovleacul (despre care am citit ca este o leguma minunata pentru a fi introdusa in alimentatia bebelusilor inca de la 6 luni):

O jumătate de ceaşcă de dovleac copt acoperă necesarul zilnic de vitamina A al organismului. Dovleacul este un adevărat depozit de fibre şi antioxidanţi. În plus, dovleacul este o sursă naturală de fibre care stimulează tranzitul intestinal, potasiu, riboflavină (vitamina B2) şi vitamina C. Toate aceste elemente îl recomandă ca un bun aliment natural în sezonul rece.
La fel ca şi morcovii, dovlecii conţin o cantitate importantă de betacaroten, substanţă pe care organismul o transformă în vitamina A. De aceea, dovleacul este recomandat persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, dar şi celor cu risc crescut de a dezvolta tumori canceroase. Dovleacul copt este indicat în special persoanelor anemice, deoarece este bogat în acid folic (vitamina B9). De asemenea, o cană cu dovleac copt conţine aproximativ 40 mg de calciu.
Potasiul din compoziţia dovleacului este benefic pentru sănătatea inimii. Cardiologii ne sfătuiesc să mâncăm dovleac, fie sub formă de supă, fie copt, pentru a preveni bolile cardiovasculare şi hipertensiunea. (Sursa Jurnalul National)


Iata si reteta mea:




- 500 g dovleac
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- putina telina
- o jumatate ardei gras
- 150 g iaurt
- 1 galbenus ou
- patrunjel verde

Se curata toate legumele si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce au fiert toate legumele se paseaza in blender si crema rezultata se pune din nou pe foc. Galbenusul de ou se amesteca bine cu iaurtul, se adauga in supa crema de dovleac si se lasa sa fiarba cca 5 minute (pentru a fierbe bine galbenusul). La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat marunt.
Optional se poate adauga si usturoi pisat (puiului meu ii place).
Pofta buna!

miercuri, 23 septembrie 2009

Urgent caut gazda/inchiriez garsoniera in Bucuresti!

Cu putin timp in urma va spuneam ca am un examen important. Ei bine, va anunt cu bucurie ca l-am luat (Slava Domnului!), iar in urmatoarele 6 luni va trebui sa fac niste cursuri la Bucuresti.

Apelez la cei care au cunostinta despre vreo familie/persoana serioasa care doreste sa primeasca in gazda sau daca stiti vreo garsoniera de inchiriat intr-o suma rezonabila, pentru o perioada de 6 luni.

Va multumesc anticipat (chiar si numai pentru faptul ca, citind aceasta postare, v-ati gandit pentru cateva secunde daca stiti ceva de genul celor cautate de mine) si Dumnezeu sa va binecuvanteze!

marți, 22 septembrie 2009

Creşterea necontrolată a natalităţii ar putea duce la un dezastru ... OARE?!

Sursa LIBERTATEA

Iata cu ce studii ne mai "delecteaza" expertii. Cititi si trageti singuri concluziile (cine stie, poate in viitor este posibil ca politicile de control ale natalitatii sa fie obligatorii ca si vaccinurile!)

"Creşterea necontrolată a populaţiei accelerează schimbările climatice, prejudiciază ecosistemele şi condamnă multe ţări la sărăcie - este concluzia a 42 de experţi dintr-o serie de studii date publicităţii luni, 21 septembrie, care recomandă controlul naşterilor pentru a încetini ritmul de creştere a omenirii, scrie cotidianul francez Les Echos.

În prezent se nasc în lume, în fiecare săptămână, 1,5 milioane de copii, ceea ce ar putea duce la un dezastru planetar, avertizează experţii. "Trebuie pus mai mult accent pe necesitatea unui control al naşterilor - toate femeile ar trebui să fie informate, pentru a putea evita naşterile nedorite", afirmă cercetătorii într-un editorial colectiv publicat în revista British Royal Society.

Dacă nu se iau măsuri ferme de reducere a ratei natalităţii prin programe de planificare familială, populaţia mondială ar putea atinge 11 miliarde de oameni la mijlocul acestui secol, avertizează ei.

Naţiunile Unite prevăd că populaţia mondială va trece de la 6,8 miliarde de oameni, în prezent, la 8-10,5 miliarde, până în 2050. ȚÎn multe ţări dintre cele mai puţin dezvoltate, creşterea rapidă şi permanentă a populaţiei ar putea aduce foamete, eşecul sistemului educativ şi conflicteȚ, potrivit lui Malcolm Potts de la Centrul Bixby pentru populaţie, sănătate şi dezvoltare durabilă (de la Universitatea California).

"Este evident că actuala rată de creştere a populaţiei mondiale este imposibil de suportat în timp", afirmă Roger Short de la Universitatea Melbourne, Australia. Aproape toată această creştere - 98% - ar avea loc, conform previziunilor, în ţările în curs de dezvoltare, mai ales din Africa, a cărei populaţie ar urma să se dubleze, atingând 1,93 miliarde de oameni, până în 2050."

"Cum va face Nigerul să hrănească o populaţie care va creşte de la 11 milioane la 50 de milioane, în 2050, într-o ţară semiaridă care s-ar putea confrunta cu probleme climatice?", se întreabă lordul Adair Turner, fost şef al patronatului britanic, care prezidează Autoritatea Pieţelor Financiare (FSA).

Încă din anul 1798, când populaţia planetei număra doar un miliard de oameni, matematicianul britanic Thomas Malthus avertizase deja asupra potenţialelor riscuri ale unei creşteri a populaţiei."

sâmbătă, 5 septembrie 2009

Rugati-va pentru mine!

Maine voi sustine un examen foarte important asa ca va rog sa ma pomeniti si pe mine in rugaciunile voastre ca sa ma invredniceasca Bunul Dumnezeu sa-l trec cu bine! Va multumesc!