sâmbătă, 29 august 2009

6 alimente de la care poti sa mori ... la propriu!

Sursa Bravonet

Aparent nişte mâncăruri/băuturi relativ ok, unele alimente pot deveni cu adevărat letale dacă nu sunt consumate în condiţiile în care trebuie. Iată 6 dintre ele!

1 – Cartofii

Surprinzător, chiar şi cartofii ar putea duce la moarte. Expuşi prea mult la soare, aceştia dezvoltă două toxine în exces: solanina şi chaconina, care provoacă ameţeli, stări de vomă, crampe, diaree şi în unele cazuri chiar moartea. Asta în condiţiile în care nu sunt gătiţi cum trebuie. La temperaturi mari însă, toxinele sunt eliminate, iar alimentul este numai bun de mâncat.

2 – Apă la sticlă!

Deşi pare să fie mult mai curată şi mai sănătoasă decât apa de la robinet, un studiu făcut de Environmental Protection Agency a demonstrat că situaţia stă exact invers. Majoritatea sticlelor conţin apă cu bacterii care pot deveni letale, precum carciogena (care sporeşte apariţia cancerului). Ooops!

3 – Puiul prăjit

Ştim. Tuturor ne place la nebunie, îl consumăm des şi în cantităţi mari şi suntem siguri că nu ne poate face nici un rău, right? Eh, nu e chiar aşa. Puiul prăjit poate deveni letal consumat în cantităţi mari datorită grăsimilor conţinute care se depun direct pe vasele de sange. Iar asta poate cauza probleme mari inimilor noastre…

4 – Cafeaua

Deşi nu are otravă sau ceva de genul, cafeaua este, totuşi, unul din lucrurile care ne-ar putea omorî. Pe lângă faptul că am putea face un infarct din cauza presiunii create de cofeina din sânge, temperatura este un alt factor important care ne-ar putea fi letal. Insurance.com a catalogat cafeaua ca fiind unul dintre cele mai periculoase alimente consumate la volan, mai ales că, surprinzător, foarte multe accidente au avut loc din cauza ei.

5 – Ciupercile

Deşi majoritatea speciilor de ciuperci sunt comestibile, există câteva care pot fi cu adevărat letale. Ghinionul este că nu se prea deosebesc de cele comestibile, iar dacă ai cumva nenorocul să guşti ceea ce nu trebuie eşti comdamnat la o moarte dureroasă în numai câteva minute. De asemenea, un alt fel de ciuperci (psilocibinele) provoacă halucinaţii din cauza cărora oamenii îşi pot face rău singuri. Aşadar, watch out!