sâmbătă, 20 iunie 2009

EPITELIN - o crema minune


Da, aceasta crema i-a salvat pe sotul si pe socrul meu de niste eczeme care i-au chinuit mult timp.
Dupa ce am cheltuit multi bani pe nenumarate creme, unguente si preparate farmaceutice recomandate de diferiti medici dermatologi am descoperit aceasta crema la plafar. Exasperati am incercat-o si pe aceasta, convinsi fiind ca una in plus nu are ce sa strice, si spre uimirea noastra a functionat.
Am uitat sa precizez ca sotul meu suferea de o eczema atopica palmara, care uneori mai recidiveaza datorita faptului ca lucreaza intr-un mediu unde se folosesc substante chimice sau pentru ca uneori "uita" sa-si puna manusile cand spala vasele (ei da, detergentul de vase e foarte agresiv pentru piele, chiar daca firmele producatoare se lauda ca au creat formule care protejeaza mainile, lasandu-le catifelate si hidratate).

In prospectul produsului se precizeaza ca este un produs cu principii active si biologice din flori de galbenele si musetel , uleiuri volatile, flavonoide, saponozide triterpenice, vitamina C si acizi grasi esentiali din uleiul de luminita noptii.

Actiune: Datorita principiilor active pe care le contine are actiune cicatrizanta, epitelizanta, calmanta si antiinflamatoare.

Este recomandata pentru tratarea: plagilor greu vindecabile, a plagilor postoperatorii, ranilor, escarelor, arsurilor, intepaturilor de insecte, degeraturilor, eczemelor.

Se poate procura de la magazinele cu produse naturiste, este produsa de firma Exhelios si costa in jur de 7 lei.
Nu garantez ca functioneaza pentru orice tip de eczema (in fond e doar o crema naturista), dar la noi a mers.

Copilul bine crescut

Intr-un sat din campie, s-au intalnit la fantana trei femei. Doua dintre ele nu incetau sa-si laude baietii. Cea de-a treia, insa, nu spunea nimic, cu toate ca avea si ea un baiat de care nu s-ar fi putut plange. Au luat cele trei femei cate o galeata cu apa si au plecat impreuna inapoi, spre casa. Pe drum, s-au intalnit cu cei trei copii, care se jucau intr-o livada.


- Ia uite-l pe-al meu, a zis prima femeie. E asa de puternic.


- Dar al meu, zise si a doua, e priceput la toate.


Nici de aceasta data, cea de-a treia femeie nu a spus nimic. Insa, copilul ei, vazandu-si mama, s-a grabit sa vina si sa ia el galeata. Ceilalti doi baieti au inceput sa rada si au ramas sa se joace mai departe. Acum se vedea adevarul. Din modestie, cea de-a treia femeie nu se laudase cu feciorul sau, dar, in locul ei, vorbeau faptele ...


"Invata-te, fiule, sa fii totdeauna simplu si fara rautate! "


Sursa... Crestin ortodox

luni, 1 iunie 2009

Comanda Babypoint

Pentru ca azi e ziua copiilor ce-ar fi mai potrivit decat sa abordez un subiect in directa legatura.
De cand am devenit mama am inceput sa constientizez mai bine cat de intoxicati suntem de chimicalele din alimente, care in cele din urma ne afecteaza sanatatea. In plus copii sunt mult mai sensibili decat noi pentru ca abia acum isi pun bazele sistemului imunitar si digestiv.
Astfel, am inceput sa ma documentez - in acest sens multumesc Mamicii bio si altor site-uri in domeniu - si sa analizez mai bine etichetele. Mi-am dat seama ca nici macar banalul lapte praf, pe care am inceput sa-l adaug in alimentatia puiului pe la 8 luni, nu este chiar ferit de anumiti aditivi nesanatosi pentru copii. Am inceput sa caut alternative ecologice si am descoperit ca exista formule bio de lapte praf si chiar meniuri la borcanel.
Pentru ca la noi nu prea exista in comert lapte praf bio am inceput sa caut si din intamplare am dat peste site-ul Babypoint unde am gasit si formule de lapte bio si piureuri la borcanel, de asemenea ecologice. Am facut comanda, cam cu strangere de inima nestiind cu ce ma voi pricopsi, si aceasta a sosit in 3 saptamani, deoarece ei fac livrarile direct din Germania.
Va atasez poza cu ce am comandat... o cutie lapte praf Hipp bio, Biscuiti Hipp bio si pentru ca se apropie concediul si nu stiu pe unde ajungem sa avem la noi si niste mancare la borcanel un meniu cu vita si unul cu peste, tot Hipp si tot certificate bio.



Pe toate acestea am platit 84 de lei, cu tot cu taxe postale (la ei taxele de transport din Germania in Romania sunt gratuite, insa pentru ca nu locuiesc intr-un oras unde au ei reprezentanti a trebuit sa mai platesc in plus 10 lei taxe postale).
In concluzie, sunt multumita de produse (sunt facute in Austria, nu in Ungaria cum am mai gasit eu borcanele Hipp la noi in supermarketuri), au termene de valabilitate pana in anul 2010 si singurul minus din punctul meu de vedere ar fi intervalul de timp pentru livrare.